2on Taller participatiu (implicatiu) de l’Ateneu la Bòbila

Aquest dissabte 11 de febrer es va realitzar el segon espai col·lectiu de l’Ateneu. En aquesta ocasió varen assistir més de 40 veïns/es i membres de les 15 associacions i col·lectius que conformen la gestora de la Bòbila (la Totxana).

Aquesta ha estat la segona vegada que es realitza un taller d’aquestes característiques i que pot ser assimilable a una “assemblea general de l’Ateneu”. El primer que es va realitzar va ser el passat 29 de novembre de 2016, coincidint amb el primer aniversari de l’equipament. En aquella ocasió es va tractar el tema de “la història comuna del barri i els valors compartits”.

Aquest segon s’ha realitzat per profunditzar en el projecte comú amb l’objectiu de consensuar les necessitats d’espais i els usos que cal donar-lis. S’ha fet pensant sobretot en la futura reforma de la Plaça Sóller que també comportarà una ampliació de l’Ateneu. Aquest passarà a ocupar, previsiblement, una part de la plaça Sóller. Així, s’ha pogut projectar de quina manera l’Ateneu ha d’omplir-se de continguts en aquesta ampliació i com s’ha de relacionar l’equipament amb la plaça i amb el barri.

En les properes setmanes compartirem els resultats de la jornada i quins han estat els consensos i quins són aquells temes en els que caldrà tenir espais per a buscar solucions comunes. De moment, s’han marcat les línies mestres del projecte comú a nivell d’usos compartits. Aquestes es començaran a posar en pràctica en el present, amb les oportunitats i potencialitats que ofereix l’equipament actual.

Pel que fa a la reforma de la Plaça Sóller cal dir que ja ha acabat el concurs d’idees i s’ha seleccionat ja un: BIOTOP. El jurat ha estat composat per tècnics i arquitectes de l’Ajuntament de Barcelona, membres del col·legi d’arquitectes i una veïna i un veí de Porta (representant a l’AVV del barri i a la “Totxana” de la Bòbila). En un altre article ampliarem la informació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *