25 de març, iniciem la Primavera amb un renovat Mercat ImPorta!

Un renovat Mercat ImPorta torna a ocupar la Plaça Sòller per demostrar que els valors col.lectius estan per davant de les individualitats. Els projectes comunitaris es forgen amb moments àlgids i moments de guaret (barbecho). Pel Mercat han passat persones apassionades que van aportar molt i que ara estan, amb major o menor mesura, distanciades. I altres que s’estan incorporant per donar la seva llum i la  seva força. Els projectes de tranformació comunitària són processos vius, orgànics, relacionals, sistèmics.

Aquest Mercat Importa és especial per diferents motius. Fa dos anys, 28/02/15, varem fer el primer en un format pilot. Ho vam fer aprofitant les Jornades de Sobirania Alimentària a la ciutat, organitzades per Asia, Salut i Agroecologia, i la Federació Transforma Porta. Dos anys després tornem a organitzar un Mercat amb la mateixa temàtica (Llaurem Barcelona – Reruralitzem Nou Barris) però sumant+li la Trobada de la Xarxa d’horts comunitaris de Barcelona i un Mercat de Pagés ampliat. És pot dir que tanquem un cicle per obrir-ne un altre a on que experimentar i ser atrevides.

El Mercat ImPorta es va crear de forma col.lectiva abans de que obris les portes l’Ateneu la Bòbila de Porta. Va ser un pròleg del que s’està succeïnt en aquest Espai de Gestió Comunitària a Nou Barris. Les primeres reunions del Mercat van ser a novembre de 2014 i l’Ateneu va obrir la Porta a novembre de 2015. Els dos s’han regit pel treball assembleari i per prossesos implicatius/participatius i conformats, en bona part, pels mateixos col.lectius. Aquesta situació s’ha mantingut fins el passat dilluns 27 de febrer, quan la “Totxana”, gestora de l’Ateneu, va decidir que el Mercat ImPorta passa a ser un projecte 100×100 Bòbila. D’aquesta manera es vol trencar amb sobrecarregues de treball i amb alguns malentessos que aquesta duplicitat havia provocat.

S’assumeix així el Mercat com un instrument estratègic per al projecte Ateneu. Cada tres mesos l’Ateneu ocuparà la plaça Sóller per obrir-se al barri, per interactuar amb el veïnat, per a donar a conèixer els col.lectius que la conformem i la programació que co-creem i co-organitzem, per continuar treballant pel projecte comú i pel barri de Porta (i el Districte de Nou Barris). I socialitzar la resta de valors que ens uneixen i pels quals treballem. Continuarem fomentant l’Economia Social i Solidària, la Soberania Alimentària i l’agroecologia, la Justícia i els Drets Socials, la Cultura Popular Transformadora, la Convivència Intercultural i Intergeneracional des de la Intersecconalitat, l’Educació Transformadora i, sobretot, el Valor de lo Comú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *