La Bòbila, un Ateneu carregat de futur per al Barri de Porta

“Instruïu-vos i sereu lliures, associeu-vos i sereu forts,

estimeu-vos i sereu feliços”

Josep Anselm Clavé

Aquest abril hem estrenat l’Ateneu en la seva totalitat. Per fi han acabat unes obres pendents des de que varem obrir les portes al novembre de 2015. Ara, el barri disposa d’unes noves instal·lacions per omplir de contingut amb projectes veïnals i de vida comunitària. Una sala polivalent per fer xerrades, cinefòrums, concerts, espectacles i el que imaginem plegades. Dos bucs d’assaig i un futur estudi de gravació per impulsar propostes musicals atrevides de grups i intèrprets de Nou Barris. Una aula taller d’informàtica equipada amb 12 ordinadors des d’on promocionar l’ús del Programari Lliure i ajudar a estendre’l. Tot això és suma als espais existents (6 sales polivalents) i la “Peixera”, el nostre magatzem per als materials comuns i els dels col·lectius, i el nostre nexe amb la Plaça Sóller i des d’on dinamitzar-la.

En l’any i mig de vida de l’Ateneu la Bòbila de Porta hem consolidat una Gestora, “La Totxana” (imatge), des d’on treballar plegades les 15 associacions i col·lectius que en formem part. Estem començant a teixir un vestit comú amb identitat i valors propis. Un projecte que des de la gestió comunitària de “lo públic” vol transformar el Barri de Porta i de retruc el Districte de Nou Barris. Un espai des d’on es puguin impulsar i reforçar iniciatives socioeconòmiques i comunitàries plenes de valors i justícia social. Un Ateneu que promou alternatives a nivell tecnològic, de sobirania alimentària, d’educació transformadora, de consum responsable, etc. Un equipament que posa al centre “les cures” de les persones que l’habitem, convertint-se en un espai acollidor i d’acollida, i que vol trencar opressions i privilegis i lluitar perquè la igualtat sigui un fet.

Així doncs, entenem l’Ateneu com un projecte col·lectiu on experimentar la cooperació i la solidaritat des del foment d’un compromís ecosocial i d’uns ferms valors compartits. La Bòbila esdevé un procés pedagògic profund, transversal i per a tothom, donat que som conscients de les nostres carències i de les fragilitats des de les que partim. Així que cal continuar treballant per incorporar noves veïnes i nous col·lectius al projecte i que la Bòbila pugui expandir la seva tasca a nivell de tot el Barri de Porta. I ho volem fer perquè estem convençudes/ts que implicar-se pel barri i aportar el millor d’un/a és de les experiències més enriquidores de la vida en comú.

Infografia_AT1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *