Estelar revetlla de Sant Joan al Barri de Porta

Divendres 23 de juny de 2017  serà recordat al barri de Porta com un d’aquells dies de festa popular inoblidables. Així ens ho estan dient moltes veïnes i veïns que valoren molt la feina feta i que s’ho van passar de meravella. Un ambient extraordinari amb centenars de veïns i veïnes compartint taula i menjar. Una orquestra ben triada que va aportar música de festa major fins a tard. Una foguera gran i ferma que va cremar i cremar mobles i trastos vells i que va ser encesa amb la Flama del Canigó. Una tarda de jocs infantils divertida. Un torneig de 12 hores d’escacs organitzat per l’Ideal Clavé. Una plaça a on van conviure sense gaires incidents els petards i el veïnat. Una barra de bar amb gent il·lusionada que servia amb “carinyo” cava, coca i resta de begudes. I una panera repleta de productes aportats per més de 40 comerços de barri.

Però per a que tot això fos possible, i que l’organització de la revetlla fos quasi perfecta, hi ha moltes persones de diversos col·lectius que conformen l’Ateneu la Bòbila i el teixit associatiu del Barri de Porta. Durant tres mesos s’han fet reunions de preparació. S’han repartit tasques alhora de preparar tots els detalls. Contactar amb comerços per fer la panera, fer la comunicació de la revetlla a nivell de barri i de les xarxes, fer les reserves de taules i informació sobre la festa, contractar proveïdors i músics, demanar permisos i negociar amb el Districte, sortir durant 5 dimarts a recollir fustes i trastos vells per a la foguera i un llarguíssim etcètera.

I per organitzar la revetlla el mateix dia es van muntar les taules (100) i cadires (600),  assignar-les a les famílies, preparar les neveres i la beguda freda, decorar la plaça i il·luminar-la, fer els perímetres de seguretat per la foguera i habilitar espais lliures de petards, organitzar torns de coordinació i seguretat, cobrir els horaris de barres, muntar les activitats (infantils, sorteig i torneig d’escacs), construir una gran foguera compacta i preciosa, organitzar la continuitat de la música i sobretot recollir-ho tot un cop la festa va acabar i celebrar-ho amb una xocolata i uns xurros reparadors.

Així, que des d’aquí volem reconèixer i agrair la feina col·lectiva de més de 50 persones que amb major o menor mesura han donat forma a aquesta revetlla. Estem parlant de moltes veïnes i veïns que a títol individual o com a membres d’associacions del barri han posat el bo i millor d’elles per fer possible aquest gran dia. Un agraïment i una felicitació especial per a Porta Cultural, Ideal Clavé – Escacs de Nou Barris, Banc Ortopèdic Solidari, Casal de Joves de Porta, La Lotteria, Scouts Creu del Sud, Òmnium Cultural Nou Barris, AVV de Porta, Porta’m a l’Hort, Hort de Can Valent,  Berengué, als massovers/es de l’Ateneu la Bòbila i moltes altres persones. Felicitats per la feina, ha estat un èxit total!!

I la revetlla del 2018…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *