EL CORREDOR VERD DE PORTA ENS IMPORTA

Segons el Pla del verd i de la biodiversitat de Barcelona 2020 aprovat per tots els partits de l’Ajuntament l’any 2012, es preveu un corredor ecològic que travessi la ciutat des del Fòrum fins a Collserola passant per, entre molts d’altres, el barri de Porta.

A hores d’ara, el traçat encara no està concretat, però des de les associacions veïnals del barri apostem per aprofitar el tramat d’espais verds que actualment enriqueixen el barri i passen pel passeig de Palma de Mallorca, la plaça Sóller (properament convertida en parc) i la rambla de Maladeta, on hi trobem un bon grapat d’horts urbans autogestionats.

Aquesta rambla corre el risc de desaparèixer si no hi fem res, i és que la seva activitat neix de reivindicar un ús agrícola envers la construcció massiva de blocs de pisos a mans de gegants protagonistes de la bombolla immobiliària d’inicis de segle, quan sabem que existeixen molts pisos buits al barri.

Entenem que un corredor verd es basa en comprendre una gran diversitat de flora i fauna mitjançant vies destinades exclusivament a vianants i a vehicles sense motor, com per exemple, les bicicletes.

Per això, enguany seguim reivindicant els nostres espais per una ciutat més verda i sostenible omplint els carrers de bicicletes i donant suport a espais verds autogestionats com els horts de Maladeta o Porta’m a l’hort, al bell mig del passeig de Palma de Mallorca.

En el marc d’aquesta lluita, el proper dimecres 11 d’octubre projectarem el documental Bicicletes vs Cotxes, que analitza la situació que actualment existeix en moltes grans ciutats fruit d’iniciatives urbanístiques diverses. Tindrà lloc a l’Ateneu la Bòbila de Porta (Baixos de la plaça Sóller) de 18 a 21h i comptarem amb la presència de persones de diferents àmbits de la ciutat amb qui es debatrà la necessitat d’aquest traçat i de la vinculació de les bicicletes als corredors verds de la ciutat.

A mitjans de desembre, us convidem a totes les ciclistes a venir al barri per visualitzar el corredor i aquesta necessitat de protegir els espais verds de la ciutat amb valors ecològics i socials tan importants, a través d’una bicicletada popular i reivindicativa. Us n’anirem actualitzant la informació, però acabarà amb una paellada popular.

Us hi esperem!

Organitza:Casal de Joves de Porta i l’Associació de Veïns i Veïnes de Porta.

Col·labora: Ateneu la Bòbila de Porta.

 

cartell_cinefòrum bicis vs cotxes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *