“Més blocs de pisos NO! Rambla Verda a Maladeta!”

Des de fa uns anys des de l’AVV de Porta i altres col·lectius s’està reivindicant que els solars del carrer Maladeta (entre el Carrer Escultor Ordóñez i el Carrer Alcúdia) siguin una Rambla verda. Aquest espai es reconeixible des de fa 10 anys pels horts que veïns i veïnes del barri han anat conreant. Aquests horts han estat una barricada contra l’edificació.

Actualment estem en un moment crucial donat que els propietaris dels solars (entre ells “Núñez y Navarro”) volen construir nous blocs de pisos i continuar especulant amb la ciutat. Són evidents les conseqüències negatives que suposarien nous blocs de pisos: ampliar la ja molt alta densitat del barri i el conseqüent augment de la pol·lució. I sobretot, es perdria una oportunitat per reforçar un model barri amb més espais verds i major qualitat de vida. Aquesta és la reivindicació que s’està fent al Districte de Nou Barris i a l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta imatge animada es pot veure com quedaria l’espai amb edificis i amb una rambla.

carrer_maladeta_96a110_vista 3D_animada_web

Aquesta proposta lliga a la perfecció amb les polítiques estratègiques de ciutat que des de l’Ajuntament es van presentar en el Pla Verd i de la Biodiversitat 2012-2020. L’objectiu general del mateix és: “Barcelona té el compromís de conservar i millorar la seva infraestructura ecològica perquè la natura a la ciutat configuri una autèntica xarxa verda que beneficiï tots els ciutadans”. I un dels seus objectius específics és: “Aconseguir el màxim de superfície verda i treballar-ne la connectivitat mitjançant els corredors verds“. La definició de corredor verd, acceptada per tots els grups polítics del Consistori, al Pla Verd i de la Biodiversitat de Barcelona és:

“… Els corredors verds urbans són franges amb una presència dominant de vegetació i un ús exclusiu, o si més no prioritari, de vianants i bicicletes, que travessen el teixit urbà i que garanteixen la connectivitat i també la connexió entre les diferents taques de verd existents dins la ciutat. El conjunt de corredors forma una xarxa verda funcional connectada amb els espais naturals perifèrics, una veritable infraestructura ecològica dins la ciutat…. En aquest sentit, els corredors verds urbans tenen també un paper estratègic en l’assoliment d’una ciutat saludable …”

corredors verds barcelona_corredor collserola-fòrum_web

Un d’aquests corredors (el que va des de Collserola fins al Fòrum) passa pel barri de Porta. L’AVV reivindica fa des de fa anys l’articulació del barri a partir del que anomenem “corredors verds i comunitaris”.  La Rambla Verda de Maladeta és clau per poder articular aquest projecte de Barri, de Districte i de Ciutat. I des del barri de Porta, des del seu teixit social i des del veïnat lluitarem fins aconseguir-ho!

nova_area_centralitat_porta_corredor_verd_i_social

PISOS NO!!!! RAMBLA VERDA A MALADETA!!!!

3 Comments Add yours

  1. Estamos con el corredor verde.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *