NOVA EDICIÓ DEL MERCAT IMPORTA!

Benvolgudes/ts;

Aquest dissabte 16 de desembre tornem amb una nova edició del Mercat ImPorta amb algunes novetats. La més important és la nova ubicació. El farem als Horts veïnals del carrer Maladeta, amb Pi i Molist i Alcúdia. El per què de canviar la Plaça Sóller per aquest indret del nostre barri és molt simple: “No volem més pisos, volem una Rambla Verda i Ecomunitària” . No volem que l’urbanisme del nostre barri es marqui per l’especulació immobiliària (Nuñez i Navarro i companyia). Volem continuar amb la generació d’un barri disputat pel veïnat a força de reivindicacions. És a dir per l’Urbanisme de resistència  Aquesta no és més que la darrera lluita per espais públics i equipaments. Tot i algunes “derrotes”, la llista de conquestes veïnals és molt llarga i des de fa molts anys: Plaça Sòller, Plaça d’Alcúdia, Petanques d’Alcúdia, el camp de futbol, el Casal de gent gran “Casa Nostra”, Escola Sòller-Palma de Mallorca, Escola Esplai, semàfors i millora de carrers, l’Ateneu la Bòbila, etc. Per tot això aquest Mercat ImPorta farà d’altaveu d’aquesta reivindicació i d’un nou capítol de la lluita per un barri digne i habitable. Des de l’AVV de Porta s’han realitzat diferents manifestos i actes reinvidicatius (assemblees obertes al carrer, reunions amb Districte, trobades amb “propietaris” dels espais, encartellades, etc.). Ara toca de nou sortir al carrer i aconseguir de nou demostrar que qui marca l’urbanisme dels nostres barris són les veïnes i els veïns, les classes populars i treballadores, en definitiva. I volem que el Districte assumeixi que aquest no és un tema menor i de barri, la nostra lluita a Porta respon a problemàtiques que afecten tots els barris de Barcelona (especulació versus a justícia social i ambiental). I també que es tracti el cas de la Rambla Verda des de la perspectiva dels “Corredors Verds de ciutat” que es promouen des del Pla Verd i de la Biodiversitat 2012-2020. De fet la nostra lluita per salvar aquest espai verd no és més que fer possibles els quatre objectius fonamentals d’aquest Pla:

1er Conservar i millorar el patrimoni natural de la ciutat i evitar la pèrdua d’espècies i hàbitats.

2on Aconseguir el màxim de superfície verda i treballar-ne la connectivitat mitjançant els corredors verds.

3er Obtenir els màxims serveis ambientals i socials del verd i la biodiversitat i potenciar el valor que la societat els assigna.

4t Fer la ciutat més resilient davant de reptes emergents com el canvi climàtic.
Hi hauran tres moments fonamentals programats en aquest nou Mercat Importa:

Bicicletada veïnal pel barri reivindicant els “corredors verds i comunitaris” i prioritzar l’ús de la bici i l’anar a peu en front del col·lapse dels cotxes.

Plantada comunitària d’un Jardí Comestible (fruïters, aromàtiques i altres plantes) a on veïnes i veïns de totes les edats treballem plegades per aconseguir que aquest espai es conservi com a patrimoni ciutadà.

Àgora sobre l’Urbanisme Reivindicatiu, el cas de Porta i els Horts de Maladeta.

El Mercat Importa tindrà el següent horari:
10h Inici del Mercat amb espais de: pagès agroecològic, economia social i comunitària, artesania de barri, 2a mà, espai d’associacions, bar cooperatiu, etc.

10:30 Bicicletada reivindicativa

11:30 Plantada comunitària d’un Jardí Comestible a la Rambla Verda de Maladeta (davant Escola Esplai)

12:30 Àgora: Urbanisme de resistència: Porta i els Horts de Maladeta.

14:30 Caldo de Nou Barris (dels nostres horts)

16:00 Sorpresa musical

 

 

Cartell Mercat Importa 16Desembre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *