Presentació del calendari del Bon Consumidor 2019 a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant i Associació Agroecològica de Can Mercaderet

Dimarts 23 d’octubre a les 19 hores les companyes del Col·lectiu Eixarcolant i l’Associació Agroecològica de Can Mercaderet presentaran a l’Ateneu La Bòbila el calendari del Bon Consumidor 2019.

El CALENDARI DEL BON CONSUMIDOR 2019 neix fruit de la col·laboració a tres bandes entre la il·lustradora Estela de Arenzana, encarregada del disseny i la il·lustració, i les entitats Col·lectiu Eixarcolant i Associació Agroecològica de Can Mercaderet, encarregades dels continguts.

Amb aquest calendari pretenem fer evident, de forma visual i atractiva però també amb tot el rigor científic, dues realitats que van de la mà i que tenen molt a veure amb el nostre paper de consumidors.

Per una banda el calendari mostra la necessitat de fomentar el consum de productes de temporada i proximitat produïts de forma sostenible. Aquest és un factor clau per garantir la  viabilitat de l’agricultura i preservar la biodiversitat i els paisatges de les zones rurals. Per això en cadascun dels mesos hi trobareu representades més de 20 espècies silvestres i varietats agrícoles tradicionals que podeu incorporar a la vostra dieta.

Per l’altra banda el calendari mostra la necessitat d’avançar vers un model socioeconòmic més sostenible, en el qual la lògica n’esdevingui l’element central. Per això a cada mes hi trobareu una il·lustració eloqüent i dades extretes d’estudis científics reconeguts internacionalment que de forma pragmàtica mostren quina és la realitat sobre diferents àmbits (transport, residus, comerç, energia, canvi climàtic, biodiversitat, …), i aporten algunes idees sobre què fer-hi com a consumidors.

Els beneficis obtinguts amb la venda d’aquest calendari es destinaran al finançament de projectes de les entitats Col·lectiu Eixarcolant i Associació Agroecològica de Can Mercaderet, que treballen per a la recuperació de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina per a la transformació del model agroalimentari vers un sistema més sostenible a tots els nivells. Podeu consultar els projectes desenvolupats per ambdues entitats a www.eixarcolant.cat i www.ecomercaderet.cat.

Gaudiu de calendari, de la seva bellesa i dels seus  continguts. Sigueu consumidors conscients, la lògica és la millor garantia per ser bons consumidors. Us esperem el dia 23 a la Bòbila.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *